Pričaonica

putin ahZapad već dugo vremena sprovodi satanizam kao svoju doktrinu, u smislu da zastupa drugu, suprotnu stranu onoga što je inače normalno među normalnim ljudima. I sve izvrću naopako. Oni odavno uče djecu na jedan poseban dan krajem januara (Opposite Day) da sve govore suprotno i tako ih pripremaju da budu dobri podanici njihovom obrnutom sistemu, pa djeca govore da je noć kada je dan i obrnuto, da pada kiša kada je sunčano vrijeme i obrnuto, da su tužni kada su srećni i obrnuto... Pripremaju ih da tvrde da nije onako kako jeste, nego sasvim suprotno.

Zapadno carstvo će sebi napraviti štetu i okriviće drugog za to, oni će sami sebe da napadnu, pa će okriviti za napad onoga koga u stvari imaju namjeru da napadnu. Oni će i da izmisle događaj, ako ga nisu uspjeli u stvarnosti izrežirati zbog nedostataka glumaca i statista.

image 2022 01 30 182736Igmanski marš je izveden na Savindan i to je bio zaista nadlјudski podvig Jugoslavenske oslobodilačke vojske znane u narodu kao Partizani, koja je inače bila slabo i naoružana i opremlјena, pa je samim tim i podvig za divlјenje.

Ruski ambasador Igor Kalabuhov je u svom obraćanju mnogobrojnim učesnicima skupa duhovito primjetio da kao da je Igman te godine bio u Sibiru, a ne u BiH. Ja bih samo ispravio ambasadora da Igman tada nije bio u BiH, nego u  NDH.

Ono što ne pripada ovakvom skupu je svake godine uporno donošenje zastava BiH kao i ratnih zastava Armije RBiH. Ove obje zastave su negacija dostignuća “Igmanskog marša” i nije im mjesto na ovakvim skupovima. Ti simboli predstavlјalјu secesionističke snage koje su protivustavnom secesijom od Jugoslavije izazvale rat. Te snage koje predstavlјaju ove dvije zastave su napadale na kostur Jugoslavije na Jugoslavensku narodnu armiju i iztjerivale je sa svog prostora kojeg je oslobodila od okupatora i branila ga decenijama od pokušaja dezintegracije.

grb bosnaJedna od velikih nedostataka Zapada kao osvajača Svijeta je težnja da među različite lјude i kulture uvede jednoobraznost u svemu. A to je veoma teško postići u ovako šarenolikom svijetu. Mora se dosta stvari eliminisati i potisnuti da bi se postigla uniformnost globalnog naroda.Sama činjenica da postoji muški i ženski pol i uvijek će postojati, govori da je nemoguće postići istovjetnost lјudi.

Da bi se lјudi ukalupili u jedan model potrebno je napraviti korekcije u mentalitetetima naroda i nacija. Mentalitet je pojednostavlјeno rečeno sistem razmišlјanja utisnut u genetiku. Čovjek na osnovu svog razmišlјanja čini djela koja kada se dovolјno često rade prelaze u naviku, a navika se ukodirava u genetski lanac. Upisivanje koda se vrši emocijama. Što jača emocija, to brži i dugotrajniji upis.

park cara dušanaNapisao sam ovakav bombastičan naslov jer su mi rekli da to privlači čitaoce. Na naslovnom slikopisu. naš stari naziv za fotografiju, se vidi najveći park na Baš Čaršiji u Sarajevu. Inače je stari naziv od prije pojave Osmanlija za ovo mjesto bio „Trgovište“ i laž je da su Osmanlije osnovale ovaj grad, bio je i prije njihove okupacije.

Park sada krasi novoizgrađena džamija i staro groblјe oko nje. Sve je ovo u vrijeme komunista nakon oslobađanja od njemačko-italijanske okupacije. Tada je i razformiravanja Nezavisna Država Hrvatska i formirana Socijalistička Rrepublika Bosna i Hercegoviona na tlu NDH koja je nastala na tlu Kralјevine Jugoslavije.

Dan republikarnosti BiH u sklopu Jugoslavije

slika1

Danas su povodom 25. novebra položeni vijenci i cvijeće na spomenik “Vječna vatra” u Sarajevu. Interesantno je da obilјežavanje ovog praznika, konstituisanja SR BiH, ne kao samostalnog entiteta, nego kao samo jednog od šest u sklopu Jugoslavije, najviše zagovaraju u stvari razbijači Jugoslavije. Nepravilno je ovaj praznik nazivati “Danom državnosti”, jer BiH tada nije postala država, nego samo jedna od šest jugoslavenskih republika, pa ovaj dan je pravilnije zvati “Dan repulikarnosti”.