Pričaonica

A zašto četnici nisu oslobodili Jasenovac?

jasenovacStalno slušamo bezsmislene napade baštinika Mihajlovićevog životnog djela, koje se sastoji u pružanju nikakvog odpora okupatoru i ometanja partizana pod vođstvom komunista da oslobode svoju državu, kako partizani sa Titom na čelu nisu htjeli osloboditi Jasenovac. Ako nas već ubjeđuju ti isti, da su komunisti i partizani antisrbske pojave, onda se nameće zaključak da je sasvim logično da ne oslobađaju zloglasni logor “Jasenovac” u kojem su ubijani Srbi.

Ako  baštinici Mihajlovićevog puta pasivne borbe tvrde da su četnici jedini pravi Srbi i zaštitnici vaskolikog srbstva, što i SPC trenutno zastupa, zašto onda nisu četnici pod vođstvom Mihajlovića osobodili Jasenovac. Možda zato što nije bio u Srbiji nego u ND Hrvatskoj i stradavali su Srbi, a ne Srbijanci? Ali Mihajlović je bio jugoslavenski oficir, a NDH je bila napravljena na teritoriji kraljevine Jugoslavije, dakle u njegovoj je zoni odgovornosti.

Možda se odgovor zašto četnici nisu oslobađali Jasenovac i ostale koncentracione logore uglavnom napravljene samo radi Srba, krije u ovom videu gdje se vidi da su četnici i ustaše u stvari saradnici, a ne neprijatelji:

Kada sam htio pokazati nekim ljudima ove snimke koji slijede odmah su rekli da ih ne interesuje komunistička propaganda. A kada sam ipak nekako uspio da ih nagovorim da pogledaju, za ovaj video su rekli da su fotografije fotomontaža i da fotografije inače nisu nikakav dokaz i ne koriste se u dokaznim postupcima zbog baš zbog mogućnosti fotomontiranja. Nisam uspio vidjeti na ovim fotografijama da se radi o  montažama, a da li su dokaz nečega ili nisu procijenite sami:

Činjenica je da za mnoge znamenite partizane govore da su ubijeni sa leđa, a nakon pregledavanja ovih videova možemo predpostaviti ko ih je ubio kao i razloge za to, a to je da se osujeti borba protiv okupatora Nijemaca i Italijana. Najpoznatiji primjer za to je Sava Kovačević, a i za Vladimira Perića Valtera isto tvrde neki krugovi da nije stradao od granate hrvacke vojske bitke u Sarajevu, nego je ubijen s leđa. Nije nepoznata stvar da se u nečije redove ubace neprijatelji i rovare iznutra. Na kraju krajeva to su komunisti i doživjeli, te je tako i razbijena Jugoslavija iznutra, prvo partija, pa onda UDBA kao državna bezbjednost i na kraju milicija i vojska, da bi ti infiltrirani preoteli vlast, za koje sada govore da su komunistička djeca.

Pitanje za razmišljanje, a čija su djeca komunisti? Ja tvrdim da su hrišćanska i islamska, jer čija bi bili, nisu sa  Marsa pali. A šta vi mislite?

Na naslovnoj slici vidite da Vikipedija govori da su Jasenovac oslobodili Jugoslavenski partizani, tako da je još smješnija tvrdnja da Jasenovac nije oslobođen. Postavlja se pitanje zašto recimo Nedić kojeg neki krugovi veličaju kao spasitelja Srba, nije uputio protestnu notu ND Hrvatskoj vezanu za sistem koncentracionih logora u toj državi. Da jeste, imali valjda bi baštinici njegovog stila borbe protiv okupatora služeći im to dijelili po društvenim mrežama. A imao je Nedić konzulat NDH u Beogradu.   

I na kraju da zaključim, govorenje istine i izlaganje činjenica i dokaznog materijala je po nekim komunistička propaganda, a očigledno laganje i petljanje i skrivanje podataka je kao istiniti prikaz dešavanja.