Pričaonica

Svi Sloveni su Srbi

surabuTako to gledaju Japanci i oni to tvrde, a ne ja, ja vam samo prenosim japansko znanje o tom pitanju. Ko ne vjeruje neka sam projveri na ovom linku što slijedi. Koga inetresuje kako Japanci to izgovaraju, neka kliknu na “ikonostasu” ;-) ispod japanskih karaktera, ikonu zvučnika (vidi naslovnu sliku)

https://translate.google.com/#sr/ja/sloven

Dakle, koliko god da je to teško srbskim autošovinistima i srbskim neprijateljima za čuti, za Japance su svi Sloveni = Surabi.

Poznato je da svi narodi koji imaju problem oko lomljenja jezika kako bi izgovorili niz suglasnika kao što je “srb”, dodaju između suglasnika samoglasnike, pa Srbe možete naći kao Serbe, Surbe, Sirbe, Sorbe, Sarbe i još u mnogim drugim kombinacijama, kao napr. Sorabi i sl. Za Japance smo znači Surabi. A za njih su i Hrvati i Bošnjaci i Crnogorci = Srbi, kao i Poljaci, Bugari, Česi i da ne nabrajam sada sva slovenska plemena, ima nas dosta. Sve nacije koje za sebe tvrde da su Sloveni su za Japance Srbi. A to uostalom i jeste tako bilo. Nisu Srbi postali od Slovena, nego su svi Sloveni postali od Srba, što i Japanci znaju.

Logika svakog vladara je da se lakše ovlada nečim velikim, ako se ono razbije na manje dijelove, pa su počeli izmišljati među Srbima tj. Slovenima kojekakve nacije i nacionalna buđenja. Na bazi insistiranja na sitnim razlikama unutar pripadnika srbskog naroda, počeli su izmišljati razne nacije. To je na prostoru bivše Jugoslavije, a i cijelog Balkana naročito poprimilo groteskne razmjere, pošto su pored izmišljanja toponimskih nacija, srbski su jezik kojim svi govorimo, počeli imenovati takođe toponimskim imenima, kako bi što više odrodili nove nacije od srbskog naroda.

I to im polazi za rukom ne zato što su nešto posebno uspješni u tome, nego što i mi Srbi sami hoćemo da se dijelimo, stalno u potrazi za nekim idealom kojeg pokušavamo da dosegnemo, pristajemo da svi koji otpadaju od nas u tom stremljenju ka višim sverama, budu nešto drugo i da odnesu sa sobom dio nas i to predstave kao svoje.

Mogu nas ogoljavati, višeslojni smo, ali ipak nemamo beskonačno slojeva kojim se možemo štititi, moramo jednom stati sa širokogrudim davanjem svega svoga drugima. Ostaćemo na kraju bez svega, samo spomen. Drumovi će poželjeti Srba, a Srba neće biti.