Pričaonica

Trampov potpis promijenio izgled neba

tragovi na nebu grb

Vojislav Šešelj je bio vizionar i bio je u pravu kada je zagovarao da se glasa za Donalda Trampa, novog predsjednika SAD. Jer je osjetio da će da donose neka sitna poboljšanja za nas koji nijesmo građani SAD, nego smo im na meti.

Bugari kažu da je Tramp njihovog porijekla, jer je Šop, a Šopi u Bugarskoj su u stvari Srbi. Možda je i glavni grad Sofija dobio ime po Šopima – Šopija, pa je malo izmijenjen naziv što nije neuobičajeno. Ali da se vratimo na Trampov revolucionarni potez.

Samo jedan Trampov potpis na jedan dokument je promijenio izgled neba širom svijeta iznad država koji su pod NATO kontrolom. Nebo je ponovo je plavo, i to traje danima. Nema više izmaglice, i nekakvih oblaka koji i jesu oblaci i nijesu oblaci. Taman su se manipulatori stvarnošću spremali da u kataloge uvedu novu vrstu ovih vještačkih oblaka, kako se ljudi više ne bi pitali da li je oblak prirodnog ili vještačkog porijekla.

Nema više Sunca na nebu u koje se može gledati golim očima, pošto je stalno bilo skriveno iza izmaglice, kao da smo svi imali mrenu na očima. Ponovo se može sresti ona stara dobra jutarnja rosa kakve je se sjećamo mi stariji iz djetinjstva.

Prije potpisa Trampa na dokument o klimatskim promjenama, čiji puni sadržaj teško da ćemo saznati, avioni su ostavljali dugačak trag na nebu koji je trajao i širio se, očigledno da je osim kondenza iz mlaznog motora, bilo još nekih materija:

potoci nebo

a poslije potpisa je ovakav, inače normalan i uobičajen, pošto se trag razgrađuje odmah nakon prolaska aviona:

potoci nebo1

Dokle će ovo da traje još se ne zna, ali da su nam radili na promjeni klime se sada jasno vidi. Da su skroz prestali - nisu, ali su bar umanjili dejstvo.

O razlozima drugi put, iako je o tome već pisano na ovom sajtu. Koga interesuje neka malo prokrstari našim tekstovima.

Slike nisu  preuzete sa interneta, sačinjene su u sarajevsko-romanijskoj oblasti.

Slijedi emisija na ovu temu: