Vlada RSK u prognonstvu

RSK memo640Vlada i Skupština Republike Srpske Krajine u progonstvu se više puta obraćala državnicima Republike Srbije, s upozorenjem, da je Hrvatska obavila zločin genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svetskom ratu i nad Srbima u vreme razbijanja Jugoslavije – od 1990. do 1995. U ovom drugom zločinu genocida, Hrvatska je okupirala Republiku Srpsku Krajinu (Zonu pod zaštitom UN) i prognala iz nje i hrvatskih područja 800.000 (osamstotina hiljada) Srba, lišila ih osnovnih ljudskih prava i zaplenila im svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Iako je (po međunarodnom pravu) privatno vlasništvo nenarušivo, UN, EU i međunarodno sudstvo ne primoravaju Hrvatsku da tu privatnu srpsku imovinu vrati srpskim porodicama. Vlada RS Krajine je upućivala tužbe protiv Hrvatske - UN, EU i međuarnodnom sudstvu, ali je ostala bez ikakvog odgovora.

RSK memo640SEDNICA SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE

Predsednik Skupštine Republike Srpske Krajine u progonstvu, Milorad Buha, održao je Sednicu Skupštine Republike Srpske Krajine u Beogradu, 22. 12. 7528 (2019), na kojoj su bili prisutni i članovi Vlada RS Krajine, na čelu s premijerom, Ratkom Ličinom.

Sednica je počela podsećanjem da je prošlo dvadeset osam godina od formiranja Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN).

Pored više odluka o načinu budućeg delovanja Vlade i Skupštine RS Krajine, zaključeno je da će u narednom vremenu biti posvećena posebna pažnja odnosima Krajine s ustanovama UN, EU, Crvenog krsta, te s međunarodnim sudstvom i s mnogim evropskim i vanevropskim državama. Ti će odnosi, zaključeno je, biti lakše uspostavljani nego prethodnih godina, jer je svetska javnost uočilo, da su Srbima u Republici Srpskoj Krajini i u Hrvatskoj uskraćena najosnovnija ljudska prava, čije posledice se ne uklanjaju.

RSK memo640

REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA - SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI „NIKOLA TESLA“

- U izbeglištvu u Srbiji - 11070 Zemun, Slovenska 38

Br 1/19 – 12. april 7527 (2019)

KNjIŽEVNICI - ISTINE POVJESTI  

Samostalni istraživači drevne i ranosrednjevekovne povjesti Srba i ostalih Slovena osporavaju tvrdnje zvaničnih društvenih nauka – da su Sloveni stigli na Balkan u 7. stoleću Nove ere i da su preci svih današnjih Slovena bili varvarski narod, te da su se opismenili i pokrstili teku u 9. stoleću Nove ere. Ovi istraživači iznose neosporne podatke o tome, tako da savremeni književnici u Srbiji, pa i u drugim državama, podržavaju istinu o povjesti i u svoja dela unose podatke da su preci Slovena tvorci prve pismenosti i da su im matične (najstarije) zemlje bile: Balkan i Panonija. Pre nego što navedemo pesmu jednog srpskog književnika o Skadru kao prestonici Srbije – pre i posle Rimske imperije, navodimo nekoliko savremenih otkrića o davnoj povjesti svih Slovena.

RSK memo640

Br. Sl/19 -  3. avgust 7527 (2019)

GENOCID NAD SRBIMA – ODOBREN

Vlada i Skupština Republike Srpske Krajine u progonstvu Vas obaveštava da su 8. novembra 2013. obavestile lično predsednika Evropskog saveta, gospodina Herman van Rompujea i visokog predstavnika za spoljnu i bezbednosnu politiku, gospođu Ketrin Ešton, o činjenicama da je Hrvatska okupirala Republike Srpsku Krajinu (Zonu pod zaštitom UN) i prognala 800.000 Srba, od 1990. do 1995, uskratila im osnovna ljudska prava i oduzela im svu pokretnu i nepokretnu imovinu.

poster sajam'' Krajiški kulturno–istorijski centar '' Na Novosadskom sajmu knjiga 2019. godine

Poštovani,
''Krajiški privrednik''- udruženje, zajedno sa udruženjima: ''Srpskorusko-belorusko prijateljstvo'' i ''Patriotski front'' nastupaju na Novosadskom sajmu knjiga u periodu 05.-11. marta 2019. godine.

- Izlažemo preko 250 knjiga različitih naslova sa krajiškom tematikom.
- Promovišemo svakog dana nove knjige.
- Promocija knjige ''Deca u logorima NDH'', autora Danice-Kaće Čolović je 09.03.2019. na centralnnoj bini.
- Druženje krajišnika je svakog dana na štandu ''Krajiški kulturnoistorijski centar''.
- Na bini ''Sveslovenski dani kulture'' program je svakog dana: učenika, KUG, udruženja i turističkih organizacija iz opština Srbije i Republike Srpske.

Ukoliko ste zainteresovani da promovišete svoj rad ili delo javite se organizacionom odboru.